Bereikbaarheid

Met het openbaar vervoer

Met de fiets

Bereken de kortste route a.d.h.v. Google Maps of een fietsrouteplanner als je met de fiets komt.

Je kan je fiets parkeren in de buurt van het Havenhuis. 

Velostation

Vlak voor het Havenhuis, naast de ingang van de ondergrondse parking (Mexicostraat) kan je gebruik maken van een dubbel Velostation. Andere Velostations in de buurt zijn 'Indiëstraat' en 'Kambalastraat'.

Met de wagen

Gps-coördinaten: 51°14'28.5"N 4°24'26.6"E 

Parking

Het Havenhuis beschikt over een privéparking waar je als bezoeker kunt parkeren.

  • Parking 'Straatsburg': hier kan je altijd terecht, ook 's avonds of tijdens het weekend. Deze parking biedt eveneens een alternatief voor de ondergrondse parking, in geval die volzet is. Parking 'Straatsburg' ligt naast de parking van restaurant 'Het pomphuis', schuin tegenover het Havenhuis. De in- en uitrit van de parking ligt aan de Merantistraat. Van hieruit is het twee minuten wandelen tot het Havenhuis.

De ondergrondse parking van het Havenhuis is niet geopend tijdens het weekend, hier kan je dus niet parkeren. 

Lage Emissiezone van kracht

Opgelet, sinds 1 februari 2017 is de hele Antwerpse binnenstad een Lage Emissiezone (LEZ). De meest vervuilende voertuigen mogen de stad niet meer in. Als je met de wagen naar het Havenhuis komt, bekijk je dus best eerst of je wagen de LEZ nog in kan. Meer info via de LEZ website.

Wegenwerken

Er zijn voortdurend grote werken in en rond Antwerpen. Dat zorgt voor hinder voor het autoverkeer en het openbaar vervoer. Check voor je vertrekt de website www.slimnaarantwerpen.be voor de laatste updates en interessantste routes. Of bekijk de pagina met wegenwerken in de Antwerpse haven voor een overzicht van grote wegenwerken in havengebied.

  • Logo_POA_180x110.jpg

  • Logo_Part_of_Antwerp_180x110.jpg